Design af smukke og naturvenlige gravsteder

Gravstedets udformning har betydning for dyrelivet på stedet. Du kan vælge at indrette gravstedet til gavn for biodiversiteten med et gennemtænkt plante- og materialevalg, der skaber levested og fødegrundlag for vilde arter.

Læs mere
Vilde blomster i bede og krukker

En almindelig have kan gøres mere naturvenlig ved at dyrke flere vilde, hjemmehørende blomster. En lang række vilde, danske arter kan fint indpasses i traditionelle blomsterbede eller dyrkes i krukker.

Læs mere
På tur med små børn

Som småbørnsmor og have- og naturelsker er jeg altid på udkig efter gode udflugtsmål i nærområdet, hvor der er gode oplevelser for både mig og børnene. Læs med og få gode idéer til naturoplevelser og forslag til konkrete steder nær Glejbjerg.

Læs mere
En oase for sommerfugle og mennesker

Hvad med at skabe en sommerfuglehave? En skøn have for sommerfugle er også en skøn have for mennesker. I hvert fald for mennesker der holder af sol, varme, læ og masser af blomster, for det er hvad der skal til for at skabe en god sommerfuglehave.

Læs mere
Skab en nem have

Haver kan udformes på utallige måder, og i denne artikel får du en række tips til, hvordan du indretter en nem have. Og også et par råd om, hvad du ikke skal gøre, hvis du ønsker en overkommelig have.

Læs mere
Skab din egen helsehave

Lad din have blive en fredfyldt oase. Din helt egen helsehave, hvor din hjerne og krop kan geare ned, slappe af og restituere.

Læs mere
Antiinflammatorisk have

Vidste du, at nogle af de bedste spiselige planter med antiinflammatoriske egenskaber kan dyrkes i haven? Tænk at være selvforsynende med antiinflammatorisk superfood. Sikke en rigdom!

Læs mere
På vej mod en klimavenlig have

I haven er det nemt at gøre noget godt for klimaet. Der skal ikke meget til, før man kan føle sig klimavenlig. I denne artikel får du et overblik over klimatiltag i haven.

Læs mere
Enkel guide til blomstereng i haven

En af de bedste måder at skabe mere plads til natur i haven, er ved at lave en blomstereng med vildtvoksende blomster og græsser. I denne artikel får du en enkel guide til, hvordan du kan gribe det an.

Læs mere
Mere rum til leg i haven

Der er mange muligheder for at skabe plads til leg i haven. Du kan indrette den børnevenlige have med legeredskaber, spiselige planter, gemmesteder, kæledyr, vilde dyr og plads til vandpjaskeri, mudderkager og meget mere.

Læs mere
Urtete og bifest | Nektarbed ved terrassen

Vidste du at du kan lave et bed fyldt med urter til urtete, der samtidig er et mekka for bier og andre bestøvende insekter. Urterne er solelskende og bedet er oplagt at placere ved terrassen.

Læs mere
Søg Blog