Blomsterhaven

Hvis du elsker blomster, er det bare med at få fyldt haven med alskens blomster. Der findes mange måder at invitere flere blomster ind i haven. Det handler om cottagehaver, skærehaver, sommerblomster, selvsåede blomster, bugnende staudebede, skønne roser, blomsterbuketter, vilde blomster og blomster til bier og sommerfugle.

Blomster til hele sæsonen

Snepryd
Forårsblomster

Forårets blomster er måske de blomster, der giver den allerstørste glæde. Om foråret blomstrer især løgplanter som vintergæk, krokus, skilla, påskeliljer og snepryd, som ses på billedet. Men også blomsterplanter som anemone, martsviol, erantis, kodriver og påskeklokke. Frugttræernes overdådige blomstring præger også foråret. 

Storkenæb 'Johnsons Blue'
Forsommerflor

I forsommeren kan blomsterfloret være intenst, og bedene er stadig friskgrønne inden visne blomster begynder at sætte deres præg. I forsommeren blomstrer skønheder som akeleje, tulipan, storkenæb (som billedet), pæon, valmuer, rhododendron, iris, lupin og rigtig mange af de vilde blomster.

Håret solhat
Højsommerens overdådige blomsterbede

Roserne præger midsommeren, men derefter er det stauderne, der bidrager med overdådig blomstring. Det er stauder som solhat (som billedet), lavendel, salvie, stjerneskærm, dagliljer, floks, hestemynte og høstanemoner. Sommerblomster kan sætte yderligere knald på farverne i sommerhaven. 

Asters
Sensommer og varme
farver

Når sommeren lakker mod ende, indfinder der sig en ganske særlig stemning i haven, præget af blødt lys, varme farver, bær, frøstande og begyndende efterårsfarver. Skønne sensommerstauder er solbrud, hjortetrøst, stormhat og asters (som billedet). Dahlia blomstrer overdådigt frem til frosten, og hortensias blomster får efterårsfarver.