Haveplan

Udformning af plan for din have

Jeg hjælper med at planlægge din drømmehave, og jeg tegner en detaljeret haveplan eller enkle skitser over din nye have. Hvis du ønsker det, kan jeg hjælpe med plantevalg og lave bedplaner. Jeg lægger vægt på at tilpasse opgaven til dine ønsker og behov.

Forløbet begynder med et havebesøg, og jeg færdiggør arbejdet på kontoret. Udarbejdelse af en haveskitse tager typisk 2-5 timer, og udarbejdelse af en mere detaljeret haveplan tager normalt 6-10 timer. Det er muligt at aftale en fast pris på en konkret opgave.

Eksempler på haveplaner:

Blomster og bier

Haveplan for en stor have med store havedrømme. Havens ejere ønsker en smuk have fyldt med blomster til buketter og til havens bier. Der skal både dyrkes blomster i en stor skærehave, i bugnende staudebede og i vilde blomsterenge. Haven skal også være rig på natur og byde på masser af oplevelser. En ny sø og et tilhørende trædæk skal danne centrum i haven. Ud over havetegningen indeholder haveplanen et idé-katalog med inspirerende billeder og planteforslag. 

Byhave med bær og biodiversitet

Denne lille byhave er tegnet til et driftigt par, der netop er flyttet fra en landejendom til et charmerende byhus med en lille muromkranset have. Her ønsker de at skabe en dejlig have, hvor de kan nyde deres otium. Parret har dyrket økologiske afgrøder i deres tidligere have i stor stil. Nu ønsker de en nemmere have, men hvor de stadig kan høste lækre afgrøder. Den nye have har et lunt mikroklima, og den skal bugne af frugt og bær, og samtidig skal haven være en oase for vilde arter. Ud over havetegningen indeholder haveplanen et idé-katalog med inspirerende billeder og planteforslag.

Have til selvforsyning

Havetegning for en ældre, tilgroet have, der skal forvandles til en spiselig have med selvforsyning. Havens ejere ønsker udelukkende at bruge haven til ophold og dyrkning af lækre afgrøder. Haven må gerne være naturpræget med plads til biodiversitet. Haven består af en ny køkkenhave med tilhørende drivhus, som er placeret i den solrige del af haven. Resten af haven udformes som en spiselig skovhave, hvor frugt, nødder, bær og urter gror imellem hinanden. En bred, bugtet sti binder havens forskellige elementer sammen. Ud over havetegningen indeholder haveplanen et idé-katalog med inspirerende billeder og planteforslag.

Pris for en haveplan

En haveplan afregnes normalt som et havebesøg til 1200 kr. plus kørsel (3,73 kr. pr. km) og derefter afregnes pr. time for det efterfølgende arbejde. Timetaksten er 580 kr.
Det er muligt at aftale fast pris for en konkret opgave.

Forberedelser til en haveplan

Du kan med fordel forberede dig, inden vi i fællesskab går i gang med at udarbejde din haveplan.

  1. Du kan nedskrive konkrete ønsker til haven. Tænk grundigt over, hvad dine ønsker og behov er, og om der er særlige forhold at tage højde for. Du kan evt. udfylde spørgeskemaet nedenfor.
  2. Du kan finde billeder, der illustrerer dine drømme. Din stil, den stemning du ønsker i haven og konkrete planter, materialer og elementer, du kunne tænke dig. Du kan evt. kigge i min omfattende fotosamling på Pinterest. Log ind og lav din egen mappe, hvor du gemmer de valgte billeder - find Pinterest her

Hvis du forbereder ønsker og samler billeder, vil du formentlig blive gladere for både haveplanen og den nye have - og spare penge på processen!