pic

Naturhaven

En have er et samspil mellem haveejer og natur, og efter min mening er de skønneste haver dem, hvor naturen har fået lov til at lege med og tage sin plads. I naturhaven er der noget til glæde for menneskene og noget til glæde for vilde arter og meget til glæde for begge parter. På denne side kan du både finde inspiration til at skabe både små og store naturtiltag i haven.

Læs mere

pic

Klimahaven

I en tid hvor klimaet er kommet øverst på dagsordenen, er det oplagt at tage et kig på haven gennem klimabriller. Her på siden kan du finde inspiration til at gøre haven klimavenlig og klimatilpasset. Den klimavenlige have belaster klima og miljø så lidt som muligt, og den kan ovenikøbet være med til at opsamle og lagre kulstof. Den klimatilpassede have er indrettet, så den er robust overfor tørke, hedebølge, skybrud og andre følger af klimaforandringerne. I en have det rigtigt nemt at gøre en positiv forskel for klimaet.

Læs mere

pic

Haver for børn

Her på siden kan du finde inspiration til at omdanne haven til et lille paradis for børn. I den ultimative have for børn er der rig mulighed for fantasifulde lege, fysiske udfordringer, sanseoplevelser og naturglæde. Det handler blandt andet om gemmesteder, huler, legeredskaber, naturoplevelser og spiselige planter.

Læs mere

pic

Fredfyldt oase

Det har aldrig været vigtigere end nu at have en fredfyldt oase, hvor vores hjerner og vores kroppe kan finde ro, stresse af og lade op. Vi trives i grønne omgivelser, og det er oplagt at gøre haven til en oase og et helle. I det moderne samfund er vores hjerner på overarbejde, og en god have kan være ren balsam for hjernen. Her på siden kan du finde inspiration til at indrette dit eget private paradis eller måske ligefrem din egen terapihave.

Læs mere

pic

Have for en slik

En have kan være utroligt dyr eller nærmest gratis. For mig er der næsten gået sport i at skabe en skøn og frodig have for så få penge som muligt. Der er stor tilfredsstillelse i at lave planter selv – de kan næsten kun overraske positivt. Hvorimod dyrt indkøbte planter hurtigt kan give skuffelser, hvis de ikke trives eller ikke er så smukke som ventet. Og jeg har mere mod på at kaste mig ud i at anlægge terrasser og stier og bygge hegn og legeredskaber, hvis jeg kan bruge materialer fra naturen eller genbrugsmaterialer. Og jeg kan rigtigt godt lide at min have er bæredygtig og belaster miljø og natur så lidt som muligt. Her på siden deler jeg tips om, hvordan du kan lave have for en slik.

Læs mere

pic

Den nemme have

Helt arbejdsfri bliver haven nok aldrig. Det skulle dog lige være, hvis du giver den lov til at springe i skov og blive til uigennemtrængeligt vildnis – til glæde for børn og vilde dyr. Men selvom du ønsker en vis grad af kontrol i haven, er der rig mulighed for at opnå en nem have. Også uden at det bliver en kedelig have. Her på siden kan du finde inspiration til, hvordan du kan planlægge haven, så den bliver nem at anlægge og passe.

Læs mere

pic

Blomsterhaven

Her på siden kan du finde inspiration til at fylde haven med blomster, hvis du som mig elsker en frodig og blomsterrig have. Det handler om cottagehaver, skærehaver, sommerblomster, selvsåede blomster, bugnende staudebede, skønne roser, blomsterbuketter, vilde blomster og blomster til bier og sommerfugle.

Læs mere

pic

Den spiselige have

Når man er så heldig at have en have, er det meningsfuldt og berigende at dyrke og høste bær, frugter, krydderurter eller grønsager fra egen have. Her på siden deler jeg viden om, hvordan spiselige planter kan passes ind i haven for børn, i den nemme have, i naturhaven og i klimahaven. De spiselige planter er også oplagte i den fredfyldte oase, hvor det handler om at stresse af, stimulere sanserne og komme tættere på naturen.

Læs mere