Naturhaven

En have er et samspil mellem haveejer og natur, og efter min mening er de skønneste haver dem, hvor naturen har fået lov til at lege med og tage sin plads. I naturhaven er der noget til glæde for menneskene og noget til glæde for vilde arter og meget til glæde for begge parter. Der er masser af muligheder for at skabe en smuk naturhave.

Enkel guide til blomstereng i haven

En af de bedste måder at skabe mere plads til natur i haven, er ved at lave en blomstereng med vildtvoksende blomster og græsser. I denne artikel får du en enkel guide til, hvordan du kan gribe det an.

 

Vilde blomster i bede og krukker

En almindelig have kan gøres mere naturvenlig ved at dyrke flere vilde, hjemmehørende blomster. En lang række vilde, danske arter kan fint indpasses i traditionelle blomsterbede eller dyrkes i krukker. Jeg har samlet en lang liste over gode vilde blomster til havens bede og krukker. 

Værdifulde elementer i naturhaven

Oversigt over de vigtigste naturtiltag du kan lave, hvis du ønsker at skabe mere plads til vilde dyr og insekter i din have.

Blomsterbuffet hele sæsonen

Ved at forvandle haven til en blomsterbuffet hele sæsonen, kan du gøre en stor forskel for bier, sommerfugle og andre bestøvende insekter, som har svært ved at finde føde i den danske natur. I denne artikel kan du finde inspiration til plantevalg. Gennem hele blomstersæsonen i 2021 har jeg hver uge beskrevet en eller flere af de mest værdifulde nektar- og pollenplanter, som var i blomst netop da, og her kan du se den fulde liste.

En oase for sommerfugle og mennesker

Hvad med at skabe en sommerfuglehave? En skøn have for sommerfugle er også en skøn have for mennesker. I hvert fald for mennesker der holder af sol, varme, læ og masser af blomster, for det er hvad der skal til for at skabe en god sommerfuglehave.